Cfare ka te re?
Albasoul.Al - Shpirti I Shqipetarit Eshte Shqiptaria!!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Albasoul.al!

Kalimtari Gjen Foshnjën E Bra’ktisur Mes Ferrave Dhe Bën Diçka Që Askush Në Atë Vend Nuk Guxon Ta Bëj

Albasoul

Well-known member
Staff member
#1
Ndërsa një burre po kalonte nëpër rrugët e Gujarit, Indi, ai dëgjoi diçka që e bëri atë të ndalet. Një zë i çuditshëm, si një bri’tmë, po vinte nga disa shkurre afër. Kurioz dhe i shq’etësuar, ai shkoi për të gjetur se çfarë ishte. Shtrirë në tokë në mes të shkurreve ishte një vajzë e vogël. Fëmija ishte bra’ktisur në të ftohtë pa rroba dhe pa një batanije për ta mbajtur atë të mbuluar. Ndryshe nga i gjithe vendi perqark që vajzat nuk i pranonin ne familje, ky burrë i mirë kishte zemrën e mire dhe nuk mund talinte ashtuBurri shpejt thirri shërbimet emergjente që erdhën dhe shpëtuan vajzën nga gjendja e saj e mj’erueshme.

Policia po kërkon për prindërit e kësaj vajze të vogël, por fatkeqësisht braktisja e fëmijës nuk është e pazakontë në Indi dhe në pjesë të tjera të botës. Vajzat shihen si barrë dhe mallk’im në familje.Askush nuk i do vajzat sepse i kane si pengese. Shumë familje nuk mund të përballojnë shpenzimet e dasmes kur vajzen e kerkojne per martese dhe djemtë konsiderohen më të aftë të kujdesen për prindërit e tyre në moshën e tyre të vjetër.Për shkak të kësaj, mijëra vajza të porsalindura janë braktisur, mi’zorisht pa e njohur ndonjëherë dashurinë dhe mirësinë. UNICEF vlerëson se 50 milionë vajza ose janë v’rarë qe foshnje ose jane abor’tuar.Këto shifra janë tron’ditëse , por ka shpresë.
AEEE87EA-8E39-41D6-A80B-B403FAF850F7.jpeg
 

Top